Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@05:35:02 GMT

تغییر در سبد کالاهای صادراتی ایران

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۰۰۷۳

تغییر در سبد کالاهای صادراتی ایران

گروه استان‌ها- مدیرکل توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در سال جدید سیاست‌های دولت برای تقویت صادرات ۹ گروه کالای با ارزش افزوده بیشتر از ۲ هزار دلار در تن متمرکز ‌می‌شود.

به گزارش ایران اکونومیست از قزوین، میرابوطالب بدری در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان قزوین با اشاره به شعار سال 1401 اظهار داشت: بنا داریم تا در سال جدید نقشه راه توسعه صادرات را متکی بر تولید و اقتصاد دانش‌بنیان بازطراحی کنیم که برای این منظور 2 محور در نظر گرفتیم و در محور اول بنا داریم از صادرات سنتی به سمت صادرات کالاهای جدید روی بیاوریم و سبد صادراتی خود را متنوع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه 70 تا 150 کالای قابل صادرات داریم که تاکنون صادر نشده‌اند، اضافه کرد: بنا داریم این کالاهای جدید که تولید آنها طی 16 سال اخیر کلید خورده را به مرور وارد به سبد صادراتی اضافه کرد و در بازارهای برون‌مرزی عرضه کنیم.

بدری ادامه داد: محور دوم کار ما در سال جدید سوق دادن صادرات به سوی کالاهای با ارزش افزوده بالا و اجتناب از خام‌فروشی است. در حال حاضر ارزش یک‌تن کالای صادراتی ما به طور متوسط در 20 سال گذشته 400 دلار بوده که حتی در 2 سال اخیر به 320 دلار هم رسیده است.

1000 کالای صادراتی با ارزش بیشتر از 2 هزار دلار در تن شناسایی شد

مدیرکل دفتر توسعه صادرات صنایع و معادن سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از صحبت‌های خود از دسته‌بندی ارزش 8 هزار قلم کالای صادراتی کشور خبر داد و گفت: از این میان آن دسته از کالاهای صادراتی که ارزش یک تن از صادرات آنها بیشتر از 2 هزار دلار است را شناسایی کردیم که از این تعداد حدود 1000 کالای صادراتی با ارزش صادرات بیشتر از 2 هزار دلار در تن به دست آمد.

بدری افزود: گونه‌های کالایی با ارزش افزوده بالای 2 هزار دلار که شناسایی کردیم، شامل 9 گروه هستند که از آن جمله به ماشین‌آلات مکانیکی و الکترونیکی، محصولات دارویی، تجهیزات پزشکی، خودرو و قطعات خودرو می‌توان اشاره کرد. بنابراین در سال جدید سیاست‌های دولت برای تقویت صادرات این 9 گروه کالای با ارزش افزوده بیشتر از 2 هزار دلار متمرکز می‌شود.

وی ادامه داد: البته این سیاست به این معنا نیست که گروه‌های دیگر کالایی که در حال حاضر برای مملکت ارزآور هستند را کنار بگذاریم. ولی با توجه به نامگذاری سال 1401 به نام تولید دانش‌بنیان تمرکز ما بر روی جهت دادن صادرات ما به سوی این نوع کالاها خواهد بود.

بدری یادآور شد: در همین راستا با صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تفاهم‌نامه‌ای‌ها را به امضا رساندیم تا با بازدید از کارخانه‌های مختلف محصولات دانش‌بنیان مستعد برای صادرات را شناسایی و از طریق اعطای تسهیلات مختلف به صادراتی شدن این محصولات کمک کنیم.

ش

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بیشتر از 2 هزار دلار ارزش افزوده کالای صادراتی سال جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۰۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید

 

محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت  در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ما در زنجیره تامین بخش هایی را بیش از اندازه محدود کرده ایم در حالی که باید سیاست صنعت نساجی را تأمین کنیم، ما در زنجیره این صنعت یک محدودیت هایی داریم.  

 او گفت: به طور کلی در حوزه واردات پارچه باید محدودیت های بیشتری را اعمال کنیم تا ظرفیت تولید های داخل کشور فعال تر شود، ما در تأمین مواد اولیه صنعت پارچه کشور مشکلی نداریم.  

 گرجی بیان کرد: سال گذشته، یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار واردات داشتیم که از این رقم ٧٠٠ میلیون دلار به پارچه اختصاص دارد.

او در خصوص حوزه فرش های ماشینی گفت: در حوزه فرش ماشینی تا یک میلیون دلار ظرفیت صادرات وجود دارد، اما افزایش صادرات نیاز به مجموعه اقداماتی دارد. بحث بازگشت ارز هم باید اصلاح شود که یکی از مهم ترین موانع است.

گرجی اضافه کرد: صادرات فرش ماشینی حدود ۲۸۰ میلیون دلار بوده که حدود یک سوم از کل ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در دفتر نساجی و پوشاک را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید